Održana je 10. po redu Olimpijada Malih sportaša. U nedjelju, 22. svibnja 2016. Sportski park Mladost u Zagrebu ugostio je više od 700 malih sportašica i sportaša, polaznika Sportske akademije Mali sportaši.

Olimpijada malih sportaša tradicionalno okuplja sve svoje članove u dobi od tri do deset godina, koji na završnom treningu pokazuju znanje i sposobnosti iz deset sportova koje su marljivo trenirali tijekom godine u više od 30 vrtića i 5 sportskih akademija na području grada Zagreba.

“Tijekom deset godina postojanja događaj je prerastao u najveće sportsko okupljanje djece predškolskog uzrasta u Hrvatskoj na što smo izuzetno ponosni.” Rekao je Branko Radičević, prvi čovjek organizacijskog tima ovogodišnje Olimpijade Malih sportaša te dodao: “Također smo ponosni i veseli što smo se okupili u tako velikom broju. Jubilarni događaj otvorila je Janica Kostelić, ispred Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, a događaj su svojim dolaskom podržali i košarkaši Cibone te rukometaš Zlatko Horvat koji su brojnim malim sportašima podijelili medalje.

Pod budnim okom roditelja i prijatelja koji su s tribina bodrili svoje najdraže, mali sportaši su kroz igru, veselje i smijeh pokazali što su naučili u univerzalnoj sportskoj školi. Redom su pokazali vježbice iz atletike, gimnastike, nogometa, košarke, rukometa, tenisa, kuglanja i hokeja na travi.

Roditelji nisu skrivali oduševljenje Olimpijadom. Mama Nikolina komentirala je događaj: “Olimpijada je zaista organizirana na vrhunskoj razini. Zaista smo uživali gledati djecu na terenu, a velike pohvale svakako zaslužuju trenerice, treneri i volonteri koji se odlično snalaze s tolikim brojem djece na terenu.”

Vrhunac ovog festivala igre, smijeha i sporta, svakako je dodjela medalja svim sudionicima koji nakon cijele godine marljivog treniranja zaslužuju svaku pohvalu za pokazani trud. Medalje su stoga motiv više za nastavak bavljenja sportom i lijepa uspomena za cijeli život.

Foto galeriju s ovogodišnje Olimpijade možete ovdje.


Olimpijadu Malih sportaša 2016. podržali su:     

  ministarstvo znanosti obrazovanaja i sporta rh       aquaviva donator     shooster logo2      nivea prijatelj

 atlantic grupa     cibonanovo    dječji događajinovo    sportnet.hr

 lukin portal novo    čuvarkućanovo     klokanicanovo     m print novo


 

 

 

 

 

 

Poštovani, posjetitelji web stranice 'malisportasi.hr', kako bi Vam omogućili što kvalitetnije korisničko iskustvo i funkcionalnost naših web stranica, web stranica malisportasi.hr upotrebljava kolačiće. Daljnjim korištenjem web stranica 'malisportasi.hr', suglasni ste s korištenjem kolačića i uvjetima o zaštiti podataka.
Saznajte više Ok Odbaci