Društvo sportske rekreacije Mali sportaši i ove godine organizira humanitarno – sportski događaj Mali sportaši velikog srca. Događaj se održava 11. godinu zaredom.

Događaj se održava u subotu, 16. prosinca 2017. godine u sportskoj dvorani Trešnjevka, popularnoj Kutiji šibica, Veprinačka 16, Zagreb.

Osnovnoškolci će nastupiti od 14:00 sati, a mlađi polaznici sportskih akademija i vrtića u 15:00 sati.

Događaj je zamišljen kao kombinacija prikaza sportskih igara koje mali sportaši igraju u svojim vrtićima i sportskim akademijama i druženja s gostima, a sve s naglaskom na humanitarnu komponentu.

Svaki mali sportaš koji će sudjelovati na događaju daruje svoju igračku za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz domova Sv. Terezija, Vrhovec i Sv. Josip, Hrvatski Leskovac.

Osim igračaka, želja nam je skupiti i druge razne potrepštine koje su potrebne štićenicima domova poput:

 • šampona za kosu, gelova za tuširanje,
  pasta za zube, tekućeg sapuna,
  vlažnih i papirnatih maramica,
  pelena za djecu od 8 do 18 kg, trenirki za djecu od 7 do 10 godina,
  kišobrana, ruksaka,
  slatkiša i slanih grickalica,
  higijenskih potrepština, praška za pranje rublja,
  sredstava za čišćenje,
  ženskih papuča (brojevi 34, 35, 36, 37, 38, 39)
  muških papuča (brojevi 32, 34, 39, 41, 43, 44, 45)
  pidžama


Cilj događaja je skupiti što više potrebnih stvari za one kojima su one najpotrebnije, pri čemu male članove senzibiliziramo i educiramo o  brizi za potrebite.

Sve navedeno radimo kroz igru, zabavu, puno smijeha i pozitivnih blagdanskih vibracija. Očekujemo kako će ovogodišnji događaj okupiti oko 500-tinjak djece školskog i predškolskog uzrasta i više od 1000 roditelja i prijatelja na tribinama.

U ovoj plemenitoj akciji malim sportašima pridružit će se poznati sportaši i gosti.

Kako bi sve prošlo u najboljem redu, za vrijeme događaja, s malim će se sportašima igrati više od 30 trenera kojima će pomagati vrijedni volonteri.

DSR Mali sportaši na ovaj način nastavljaju organizaciju događaja kojem je glavni cilj uključiti što veći broj djece u sportske aktivnosti i zdrav način života, poštujući pritom društvenu odgovornost i humanitarni rad unutar lokalne zajednice u kojoj djelujemo.

Veselimo se vašem dolasku,

Mali sportaši

plakat msvs2017